söndag 5 december 2021

Andra advent

En trevlig och pysslig andra advent önskar jag er alla som tittar in här.


I oktober träffades jag och mina väninnor i den enes garage för att göra kransar.Mina alster syns på de tre översta bilderna, kransen med bakformar gjordes i två ex.


Vi hade mycket material med oss både konstgjort och från naturen. En kreativ och trevlig dag tillsammans. Innan vi slutade så delade vi med oss av kottar, hjärtan och annat.

 Precis som med de flesta traditioner finns det två olika synsätt när det gäller historien om den alltför välkända festkransen. Den första tror att kransen har sitt ursprung i det antika Grekland och Rom, där medlemmar av det grekisk-romerska samhället för hand tillverkade ringformade dekorationer som kallades "coronas" av färska löv, grenar, kvistar, frukter och blommor, innan de hängde upp dem på sin dörr som en symbol för seger. Den andra säger att i kristendomen användes en krans för att symbolisera Kristus - dess cirkulära form representerar evigheten eller det oändliga livet. I kristendomen pryds kransar vanligtvis av fyra ljus, tre på utsidan och ett i mitten, varav det senare tänds på julafton för att markera ankomsten av världens ljus, Jesus Kristus. Samtidigt blev det en tradition i början av 1800-talet att lägga vintergröna växter formade som kransar eller kors på gravar för att hedra de döda.

Floom


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar