söndag 15 juli 2012

Norge

Dan före midsommarafton tog jag, min man och två av mina systrar bussen till Bodö. Det var en underbar utsikt och mycket att titta på. På natten bodde vi på hotell och på lördagen hann vi med en tur på stan och några affärer innan vi klev på Trollfjord. Båtresan tog 14 timmar.

Framme i Risöhamn kom Brith och hämtade oss. Efter lite frukost sov alla en stund, det behövdes för ingen sov ju på båten.Våra trevliga vänner Brith och Karsten har ett sommar ställe nere vid havet. Ett stort hus och flera uthus där det varit en handelsbod, postkontor, telefonväxel och ett litet rum som användes som fängelse. Vi hade ett strålande väder och satt ute på altanen och stickade och solade.

På söndagen åkte vi till Andenes och träffade Briths och Karstens son med familj. Vi blev bjudna på en tur med taxi  upp på ett fjäll för att se på utsikten, men tyvärr hann det bli molnigt. På måndagsmorgonen kl 06:15 steg vi på bussen till Sortland, där blev det byte och senare ett byte till vid Gullesfjord. Framme i Narvik var det en stunds väntan innan tåget gick hem till Älvsbyn.
 

Här är vi på väg till Risöhamn med Hurtigruten, kan man ha vackrare utsikt när man sitter och stickar.
Så här såg det ut från vårt sovrumsfönster.

En gammal symaskin.

En låda med det finaste sysilke, ett märke som fortfarande finns att sy med.

Gamla hattaskar med fina hattar i, självklart provade vi dem också.

Här den gamla disken i handelsboden.

Fina burkar i glada färger.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar