måndag 16 september 2024

Self Made

På Self Made hittade sonhustrun tyg till att klä om de två fåtöljer som jag lovat att göra. Så förutom tyg så inhandlades anoraks snören till passpoaler.



Jag köpte ett mönster åt Hedvig i en större storlek för de jag har hemma har hon växt ut. När man köper tio rullar sytråd så får man rabatt. Det passar mig bra för hemmavid så finns det inte så mycket nyanser att välja på.


lördag 14 september 2024

1års kalas

På lördagen kom det mera gäster, så vi var ett stort sällskap som firade tillsammans. Det bjöds på god mat och fika.

Storebror tyckte vi skulle dekorera med bilar och det blev ju fint plus att den virkade tårtan passade bra.
Ett trevligt kalas med många presenter till den lilla jubilaren och även något paket till storebror.
 

Så här fin blev Hedvig i klänningen, som passade precis och dockan fick ju en matchande klänning.

Så här fullt blev det i förvaringen som jag sydde till Hedvig.

torsdag 12 september 2024

Tygskroten

 

En dag åkte jag och sonhustrun till Kinna för att söka tyg  till fåtöljerna som skulle kläs om. Det fanns hur mycket tyg som helst men man måste ju veta vad man ska göra så man väljer rätt material.

Det fanns en lekhörna där Hedvig lekte en stund så farmor fick titta i alla rum, en kul skylt med en uppmaning.






Jag köpte ett tyg att göra handarbetsväskor av och ett tyg till en klänning åt Hedvig, det blev även en vaxduk som vi satte upp som markis på barnens lekhus.

 

Så här blev markisen på barnens lekhus.
Vi avrundade shoppingturen med fika på ett lämpligt ställe Café Skrädderiet.


tisdag 10 september 2024

Framme vid målet

Så kom vi fram till målet, vår son med familj har köpt ett hus som vi så klart var nyfikna på och som alltid så längtade vi efter barnbarnen. Ett fint hus med en härlig trädgård utanför Alingsås.Tänk vad skönt att slippa alla 36 trappsteg när barnen ska ut. Vi hade lite pysselsaker med oss som Arvid och farmor pysslade med. Vi hade också med oss ett skepp som pappa G hade som liten. Vi band nya rep för seglen och limmade master som gått av. Nu går det leka med igen efter att det legat i en låda i flera år.








 

Den virkade tårtan tyckte Arvid var kul, han gillar att bjuda på låtsas fika.

söndag 8 september 2024

Slöjddetaljer

Så fortsatte resan och när vi passerade Skara så stannade vi på Slöjddetaljer och tittade och handlade. Jag tror det var tio år sen jag var in på denna affär.

Det var lugnt i affären så det blev några kort.


 
Jag köpte några transferpapper med bilder och text inför julen. De går att sätta på ljus, trä, papper m.m.

Det blev även två set med julpapper. Bra att det var platta saker för vi hade mycket i bagageutrymmet.


fredag 6 september 2024

Resans början

Vår resa började den 20 augusti och andra stoppet blev vid Torsmyran. Här har vi stannat förut en gång men det är säkert tio år sen. Att få röra sig och dricka en kopp kaffe är väldigt skönt för kroppen.
Jag tycker det är en speciell plats att besöka och att rasta vid.
Här är ett annat rastställe som vi ofta stannar vid, det är Ångersjön. Finns fina stigar att gå på ner mot sjön.


Här fanns det en målad tavla som visar vad som finns på platsen. Ofta stannar vi på samma plats för det passar med våra raster. I Gävle viker vi av E4an för att hälsa på släkt i Sala. Vi övernattade två nätter och fortsatte sedan resan.
 


tisdag 3 september 2024

Bok

Den andra boken som jag lånade på biblioteket var Hemligheten i Cornwall av Liz Fenwick. En spännande bok om vad som kan gömma sig i ett gammalt hus. När jag skriver spännande så är det inga rysare, thrillers eller andra hemskheter utan mer feelgood i det jag läser. Vad jag kan se så finns det nio böcker och två noveller som utspelar sig i Cornwall av denna författare.

 


söndag 1 september 2024

Förvaring

När Hedvig var hos oss i somras så såg jag att hon hade många klämmor, rosetter för att sätta upp håret med och då väcktes tanken att sy förvaring för dessa saker. Tyget som jag valde är över sen jag gjorde en sovorm åt henne. Modellen har jag själv som jag fått av min svärmor, så den användes som mönster.

 Jag har sytt tyget med ett tunt mellanlägg och den kraftiga spetsen är till för att sätta fast klämmor på. Det syns lite dåligt med det är små fickor att stoppa ner snoddar och annat i. Tyget räckte till en liten påse att ha små saker i. Klämmorna som sitter i är mina som jag hade när jag dekorerade mitt hår, de blåa är säkert mer än femtio år och dom ska Hedvig få om hon vill.