lördag 29 juni 2024

Loppisen

Vilket väder vi hade igår när vi öppnade vår loppis, trevliga kunder kom och tittade på våra saker och handlade ibland.
Trevligt småprat vid kaffestunderna men det var för varmt för att ta fram handarbetet. Det ska visst bli svalare och kanske någon regnskur men vi är förberedda med presenningar.

 


torsdag 27 juni 2024

Loppis


 

Nu har byagruppen en loppis på gång, hoppas vädret är på vår sida.


tisdag 25 juni 2024

Vaxduk


Duken på vårat utebord var trasig och nött. Jag har gått och väntat på att affären skulle få hem duken i svart men den tog slut, så då valde jag rött. Så nu ser det ut som en stor flugsvamp hos oss.
Jag klipper duken tio centimeter större än bordet och syr en kanal, trär in en resår och duken sitter stilla. Nu när jag sydde runt duken kom jag på att om man vet hur långt resårband som behövs så syr du in resåren och slipper trä in den.
 


fredag 21 juni 2024

Midsommar

 Trevlig midsommar!

 


tisdag 18 juni 2024

Dopkort

Jag fick en beställning på ett dopkort, det är min systerdotters barnbarn som döptes i lördags. Min tanke var att datumet skulle stå på en etikett som namnen, men det gick inte för det fanns inga siffror kvar. På insidan tänkte jag stämpla "på dopdagen" men hittade ingen sån stämpel. Ett enkelt kort som bara finns i ett exemplar och inte som köpta kort från matvaruaffären.


 


onsdag 12 juni 2024

Internationella stickdagen

 Visst firade jag den internationella stickdagen som var i lördags, jag och min syster Marita fick en stickstund tillsammans i vår inglasning.

Marita stickar en sommarkofta i turkost, koftan har en fin sjalkrage. Här har hon börjat med en ärm som säkert är klar nu.
Jag stickar på mitt linne i rosa, vi får väl se om jag vill ha den när den är klar. Garnet har vi fått av våran systerdotter som i sin tur fick det av en tant som inte behövde sitt garn mer. Det var två säckar med garn och några påbörjade alster som jag och Marita stickat klart och lämnat in på Rödakorset.


tisdag 11 juni 2024

Sofflock

Under helgen har jag och min man fixat till tyget på våra kökssoffor, på den här soffan var tyget blekt. Vi la på ett tjockare skumgummi och satte nytt tyg. Tyget finns även på två fåtöljer hos oss. Tyget köpte jag av min syster som hade en möbelrenoveringsfirma för flera år sen. Soffan är Mors och Fars första möbel som de köpte när de satte bo. Min äldsta syster är född i den.


På den här soffan hade tyget gått sönder i mitten så det kastade jag, tog ingen bild. Soffan står i vår inglasning och blir solblekt. I mitt tygskåp fanns ett beige tyg som fick bli nytt på locket. Alla tygerna kommer från syrrans firma.
 


lördag 8 juni 2024

Lådan invigd


 Härom dagen kom min systerdotter och hälsade på, med sig hade hon sin dotter och två barnbarn. Jag visade pyssellådan för Ida fyra år och hon startade direkt med att klippa och limma. Idas mormor sydde på en kjol åt Ida (syns i vänstra hörnet) och jag bistod med tips och råd. Både lådan och kjolen fick godkänt.


tisdag 4 juni 2024

Återbruk

För nån månad sen köpte jag mig en ny bärbar dator som var paketerad i en sån fin låda.

I lådan var det upphöjt för att datorn skulle ligg stilla och när vi (jag fick hjälp ) klippt till och limmat blev det fina fack för pyssel.
Jag köpte en bit kontaktplast som jag limmade i lådans alla fack och det blårandiga är från en tapetprov.
I locket satte vi fast en plastficka för målarbilder och ritpapper. I lådan la jag klistermärken, pennor, sax, lim och en tejprulle. På bilden längst upp ser man framsidan på lådan. Lådan är lätt att förvara med alla saker i, sen fyller jag på allt eftersom det behövs.
Det går bra att stansa ut av kontaktpapper och det gjorde jag med bokstäverna, pennan och penseln är gjorda på frihand. Jag ska stansa ut fordon, dinosaurier och annat åt Arvid tills de kommer upp till oss. Lilla barnbarnet är nog för litet för pyssel, vi får se.
 


lördag 1 juni 2024

Utemobil



 
Mitt på gräsmattan har vi en uteplats med en pergola.Fåglarna tycker om att använda den som toa, en del somrar har det varit rent besvärligt att hålla den ren. Först hängde jag upp skivor från trasiga hårddiskar, nu gjorde jag en mobil.
Jag använde mig av duktyngder med snäckor men förlängde tråden de satt på. Så hittade jag en girlang med speglar så den satte jag i mitten. Hittills har det fungerat bra. Hårddiskarna sparar jag till en annan gång. Jag hade sparat ringar av tunn bleckplåt som jag haft i en annan mobil, de använde jag som stomme i mobilen.


Vi hängde upp den för några dagar sen och det verkar som att fåglarna gör sina behov på annan plats.