fredag 27 maj 2016

Nr 12 blev en snögubbe

 Nu är nummer 12 färdiga av mitt restgarn. Det blev en kompisstrumpa i rosa och med en snögubbe som bor i fickan.
 Snögubben virkade jag på fri hand men det var en tidning från i julas som inspirerade mig till modellen. Det var i 101 idéer som det fanns mönster till julfigurer.


onsdag 25 maj 2016

Studentkort eller konfirmationskort

En bekant beställde ett studentkort så jag gjorde kortet längst upp. När jag levererade det så tyckte hon det var fint men det var ju ett konfirmationskort hon beställt. Om jag hört fel eller om hon sa fel vet vi inte och det spelar ju ingen roll. Nu blev det lite bråttom och jag som inte har gjort något konfirmationskort tidigare fick söka inspiration på andras bloggar och där finns mycket fint att titta på. Jag tänkte först att kortet behövde ett kors, en bibel, en kyrka o.s.v. men det hade långt ifrån alla kort. Det blev min räddning för jag har inga sådana stansar.
Först ut blev det ett i blått med rosor och band, sedan hittade jag ett gammaldags bokmärke som fick pryda kort nummer två.

Nummer tre är i ljusgrönt men ser blått ut på bilden. Kortet längst ner blev helt i vitt och det valdes ut till konfirmationen. Jag hade stämplat lite olika skyltar som hon fick välja mellan. De limmades på efter fotograferingen och därför syns de inte på bilden.


lördag 21 maj 2016

Nr 11

Nu är nr 11 av restgarnet klara, det röda garnet räckte till även det här paret,men nu är det slut. Än finns det material till några strumpor i restlådan. Idag har jag gjort etiketter i blandade storlekar och bytt ut säkerhetsnålar och tråd från de gamla, jag har även lagat till en barnklänning som en från mitt arbeta bett mig fixa till.

fredag 13 maj 2016

Vårens sista stickcafé

I går kväll var jag på stickcafé, vårens sista. Vi fick besök av Sara som öppnat en ny garnaffär i Älvsbyn. Hon delade ut visitkort och några tidningar åt oss. Kanske blir det stickcafé i hennes affär till hösten, vi får se.
Nästa vecka blir det en stickträff med två sticksugna tjejer, hemma hos den ena. Det ser jag framemot.

lördag 7 maj 2016

Nr 9 och 10

  Nummer nio och tio av restgarnet blev halvvantar och ett par yogastrumpor. Mönster till yogastrumpor hittade jag på Drops Garner.
Det går fort att göra yogastrumpor eftersom man inte gör nån häl, jag gjorde skaftet långt så det värmer på benen.
När jag använder upp restgarn så blir det ju över små nystan ändå, de brukar jag ta med till förskolan där jag arbetar och lägga i barnens garnlåda. I år ska jag sticka sittormar av resterna. De här stickade jag för fyra år sen och man kan med fördel använda upp allt sitt garn. Årets kommer att bli i blandade färger och kulörer.


torsdag 5 maj 2016

Nya sticknålar

Äntligen kom dom, mina nya sticknålar.Jag beställde dem från Knittingroom. De jag saknat mest är 3,5 för konstigt nog hade jag inga såna. Nu är det bara köra på med restgarnerna det börjar faktiskt minska i korgen. Skönt!
På nålarna just nu sitter det ett par kompissockar och ett par yogasockar.