söndag 31 januari 2016

Restgarn

 Nu är restgarns vantarna färdiga, idèn fick jag från baksidan på en jultidning, det var reklam för en stickbok. Det röda garnet har jag fått av min syster Marita. Hon har köpt garnet i Ryssland för flera år sen, det är ett tunt yllegarn som sitter på stora spolar. Till det vita garnet är det lagt tre trådar av det röda , då förstår man hur tunt det är.
 I torsdags var jag på, för mig årets första stickcafè. Vi var ett stort gäng på 18 personer och det var så trevligt.

Här på bordet  har jag samlat garner som ska stickas upp den  närmaste tiden, det finns mer i nån låda, men jag börjar med det här.

söndag 24 januari 2016

Makramé

 Materialet till de här armbanden köpte jag tidigt i höstas, i helgen gav jag bort det röda och blå till mina väninnor. Jag tycker att låsen är så fina men till det rosa bandet fanns bara lås i silver. Låset stängs med en magnet.



 Så här blev mitt armband, det hade varit lättare om bandet varit lite längre när de sista knutarna gjordes.

Den här boken är från tidigt sjuttiotal och används då och då när jag ska knyta makramé, det är så sällan att jag hinner glömma bort tekniken.


tisdag 19 januari 2016

Födelsedagar

Här fyller vi år på löpande band, först ut var jag och till helgen min man och min blogg. På lördag är det fem år sen jag gjorde första inlägget, tiden går fort minsann. Den underbara sjalen på bilden fick jag av min systerdotter Kerstin i present i helgen när jag fyllde sextio år. Jag fick många fler presenter av mina vänner och släktingar, vi hade en så trevlig fest med god mat och många skratt.



tisdag 12 januari 2016

Ett par till


Nu är andra paret klara, samma garn som en strumpa jag stickade i december. Jag ser fram emot att minska mitt restgarns lager, men för att få lite variation så är det en vante som sitter på mina stickor just nu. På torsdag startar stickcaféet som jag brukar besöka, men denna veckan så stannar jag hemma. Tur att det kommer mer torsdagar.

torsdag 7 januari 2016

Årets första

Nu har jag plockat fram mina restgarner och första strumpparet är röda, dom började jag sticka på före jul. Men så gjorde jag ett par i blått med handledsvärmare till som blev en julklapp, åt en frusen tjej. Att sitta inne och sticka är en passande sysselsättning i denna kalla årstid, just nu står termometern på 37,6. Alla julens saker tänker jag plocka undan i morgon, det känns alltid lite sorgligt med det går fort över som tur är.

söndag 3 januari 2016

2015 i bilder


Ett litet collage från förra årets alster, fast dockan gjordes i sju exemplar, filten i fyra färger, och den trevliga stickstunden ute i solen var ju bara en av tretton andra inspirerande träffar jag var på. Fyra koftor gjorde jag, två stickade och två sydda. Garnet köpte jag i december på våran tyg- och garnaffär som lades ner precis innan jul. Boken i mitten gjorde jag i tre exemplar, en var åt mig och mina vänner. Den börjar när vi var sju år och började skolan, och sträcker sig till träffen som jag och mina vänner hade i slutet av november. Men det finns många sidor kvar för kommande träffar och utflykter, där det ryms både skrift och bilder.