lördag 26 september 2015

Gamla tapetprover

 Jag har sparat på tapetprover ganska länge, idag när det började regna precis när jag planerat att putsa fönster, så satte jag mig och började vika lådor av bitarna. Hur man viker lärde jag mig för många år sen, men säkert finns det beskrivningar på nätet.

 Lite lim är bra när man viker in flikarna i lådan så sitter det bättre.Jag behöver några bitar till underdelar så på måndag får jag kolla om det finns gamla kataloger som man kan få.



lördag 19 september 2015

Blarf

För ett par veckor sen träffade jag en av mina systerdöttrar och hon virkade på en blarf. Ett bra sätt att använda sina restgarner på. Mönstret är så effektfullt när ränderna är gjorda på olika sätt och färger. Har man lite garn i en färg så gör man ett litet mönster och har man mycket garn så virkar man ett större mönster.
I torsdags var jag på stickcafé, men det blev inte så mycket gjort för jag glömde ta ett nytt nystan med mig. Men sällskapet var trevligt och fikat var gott!

fredag 11 september 2015

Tygpåsar

 Det här tyget köpte jag när jag var på Syfestivalen men för sex år sen. Tyget är så gulligt med provdockor och trådrullar. Fodret är från en vaxduk med linnestruktur. Just nu är det förvaring till plastpåsar.