lördag 29 mars 2014

Den som spar hon har

 Eftersom jag har utrymme så blir det att jag samlar på mig, här la jag ihop gamla saker, bl. en spole från mammas väv saker, den lilla trådrullen kom en av mina systrar med, den kommer från en kyrkstuga som finns i hennes mans släkt.

 Det gröna garnet låg i den fina asken när jag fick det av en tjej som i sin tur fått garnet av en gammal tant som slutat virka, i den lilla lådan låg det vita dockor av broderi garn som jag fick av min mans moster.

Den gamla katalogen hittade vi i min mans barndomshem när vi röjde förra sommaren. Jag har också en låda med spets och fina band men den glömde vi ta kort på.

söndag 23 mars 2014

Namnetiketter

 Nu äntligen har jag köpt etiketter att sätta på det jag gör, har tänkt länge på det. Jag tog två färger ett ljust och ett mörkt, tänkte att då kan jag sätta lite olika, efter hur mycket jag vill det ska synas.
 Det första jag satte min etikett på är en väska som jag ska ge bort. Jag har gjort en väska till så jag ska sätt ett på den med. Kommer nog en bild senare.


tisdag 18 mars 2014

Jag kan inte sluta....

 att virka ugglor, här ett gäng som ska delas, den lilla är flygfärdig för att åka till Skåne. På nedre bilden inslagen och klar med ett lämpligt kort. De stora stannar kvar i Norrbotten. Jag stickar även på mina vantar men inte med någon större fart.


tisdag 11 mars 2014

HO HO

 Nu är mina söta ugglor färdiga, det var kul att virka dem. Började på två till men dom ska jag ge bort. Mönstret har jag hittat på en blogg som heter Skapa och Inreda, såg att det fanns mönster på en större storlek, så det kanske blir en sån med.
 Jag tycker att den blågula ugglan ser lite busig ut med tofsarna rakt ut.


fredag 7 mars 2014

Förskolans bakelser

Igår tog jag ett kort med mobilen på barnens café när vi lekte tillsammans. Så här ser fikat ut men det kommer mera, lite vanliga kanelbullar vore ju "gott". Jag virkar ugglor och stickar på mina vantar och förra helgen blev jag sysugen, knåpade ihop en hel del.